У Херсоні американський сомельє навчав наших студентів

Херсон, майстер-клас, сомельє
У Херсонському державному аграрно-економічному університеті провели майстер-клас для гастрогідів за участі сомельє міжнародного класу. Під час заходу говорили про перспективи розвитку винного туризму на Херсонщині.

Вікторія Крикунова очолює економічний факультет вишу. Говорить, що цього навчального року професію гідів обрали для себе 40 вступників. Динаміка попиту професії позитивна, продовжує жінка і пов’язує це з розвитком туризму на Херсонщині.

"Готуємо майбутніх фахівців за різними спеціальностями, зокрема готельно-ресторанна справа і туризм. І в межах цих освітніх програм у нас залучені стейкхолдери. Ми є членами Асоціації гідів України, співпрацюємо із закордонними партнерами. Ми поєднали наші ресурси. Буде відбуватися майстер-клас, дегустація локального вина, саме тому що ми просуваємо локальний туризм", - каже Вікторія Крикунова.


Адам Віньола – сомельє зі США міжнародного класу. Чоловік приїхав, щоб поділитися досвідом з херсонськими колегами та студентами й допомогти їм підвищити кваліфікацію.

"Вважаю, що країна та особливо Херсонщина, багаті на гарне вино. І гості регіону мають розуміти, як ним насолоджуватися і дорожити цим продуктом. Ця індустрія розвивається активно, ми бачимо це у різних формах. Як маленькі винарні, так і великі представники індустрії розвиваються. Для багатьох це - спадковий бізнес. Ми хочемо показати культуру споживання вина", - говорить Адам Віньола.

Фахівчиня екскурсійного супроводу Наталія Шальнова розповіла, що в області гастротуризм активно розвивається. "Зараз на теренах Херсонщини працює європейський проєкт, який очолює Юрій Палічев, який називається «Дорога вина і смаку» і от саме в рамках цього проєкту розроблено дуже багато різноманітних гастро екскурсій. Одна з таких – це «Шлях херсонської юшки». В кожному селі, містечку це готували по-своєму. І тому у нас розроблені такі гастро маршрути", - каже Наталія Шальнова.


Проректорка вишу Вікторія Грановська говорить, що нові знання не тільки для студентів. Майстер-клас із гастротуризму буде корисним для тих, хто вже працює у цій сфері та прагне вдосконалюватися.

"Цей захід дозволить нам не лише надати якусь освітню послугу для сфери туризму, а й долучити наших здобувачів безпосередньо до практичної складової навчання та до впровадження сучасних практик у галузі виноробства та дегустації, які залучені з інших країн світу", - каже Вікторія Грановська.

Кирило Кротюк навчається 5 років. Говорить, обрав таку спеціальність, тому що це дуже цікаво і постійно є натхнення для розвитку - багато дізнався про барне мистецтво. Сьогодні люди більше подорожують, їм є з чим порівнювати, говорить хлопець, та готові залишати гроші у тих місцях, де їм буде справді цікаво. Сам Кирило мріє в майбутньому відкрити власний заклад.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон