Які об'єкти у Херсоні депутати планують продати з аукціону

Херсон, комісія, депутати
Сьогодні, 29 жовтня на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, житлової політики, енергозбереження та благоустрою, депутати під головуванням Юрія Рожкова розглядали перелік об’єктів комунальної власності, що планують виставити на приватизацію шляхом продажу з аукціону

Зокрема, думки членів комісії розділилися при розгляді питання щодо переліку об’єктів малої приватизації, що перебувають у комунальній власності Херсонської МТГ та підлягають приватизації шляхом продажу з аукціону.

Депутат міської ради Оксана Погомій запропонувала колегам підтримати свою ініціативу щодо виключення із зазначеного списку трьох нежилих об’єктів комунальної власності громади, а саме приміщення, що знаходяться на вулицях:

– Потьомкінська, 18/10 (Суворовський районний комітет Товариства Червоного Хреста);

– провулку Пугачова, 5 (Херсонська єпархія Української православної церкви Київського патріархату, Управління Херсонської єпархії Української православної церкви України, Херсонська міська громадська організація “Центр сімейної реабілітації дітей-інвалідів та дітей з інвалідизуючими захворюваннями “Софія”;

– проспекту Ушакова, 30/1 (виставковий зал Херсонської обласної організації Спілки художників України).

Як зазначає депутат міської ради Віктор Сухокобилін, треба надати можливість Спілці художників платити орендну плату за користування приміщенням. У свою чергу, депутат міської ради Ігор Семенчев додає, приміщення виставкового залу має бути розміщене саме в центрі міста.

Так як думки членів комісії розділилися, Оксана Погомій повідомила, що виступатиме з цього питання на засіданні координаційної ради, аби зазначені об’єкти не потрапили до списку приватизації.


Слід зазначити, що депутати одноголосно підтримали рішення виключення із переліку об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації шляхом продажу з аукціону приміщення, що знаходиться по вулиці Перекопська, 187 а, в якому провадить свою діяльність Херсонський обласний благодійний фонд “Мангуст».

Також комісія з питань житлово-комунального господарства розглянула та підтримала ініціативу внесення змін до програми міського господарства, зокрема – придбання для КП «Парки Херсона» комунальної техніки.

Заступник міського голови Володимир Пепель зазначив, що з тендерними процедурами по закупівлі техніки підприємство встигає, адже оголошені вони за процедурою очікуваної вартості, що дозволяє здійснити процедуру до початку нового бюджетного року.

Крім цього, депутати підтримали проєкт рішення сесії щодо надання дозволу КП «Херсонтеплоенерго» на оформлення кредиту в сумі 15 млн. грн. «Наявність зазначеної суми коштів на рахунку комунального підприємства є обов’язковою гарантійною вимогою постачальника палива. Використовуватимуть кредитні кошти лише при необхідності, на кшталт виникнення заборгованості із заробітної плати.

Адже під час опалювального сезону плата за паливо з рахунку КП «Херсонтеплоенерго» зніматиметься щодня, і через несвоєчасну сплату споживачами за спожите тепло, на рахунках підприємства можуть виникати касові розриви. Саме короткострокові кредити (овердрафт) і дозволяють здійснювати розрахунки, коли коштів на поточному рахунку недостатньо», – інформує Володимир Пепель.

Депутати комісії попрацювали плідно. Детальніше у відеокоментарі голови комісії Юрія Рожкова.

Пресслужба Херсонської міської ради
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон