Голова Херсонської облради бере участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Голова, Конгрес, президент
Сьогодні, 29 жовтня голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко перебуває з робочою поїздкою в Одесі, де за участю Володимира Зеленського проходить друге засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України:

- Наразі разом з Главою держави та представниками Уряду обговорюємо найважливіше питання сьогодення – протидію поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 в регіонах України.

26 870 нових випадків коронавірусу за добу – це рекордна кількість від початку пандемії. Померло 648 українців, загалом – 66 852. «Жовта» зона карантину залишилася лише у двох областях – Кіровоградській та Закарпатській, але невдовзі й вони опиняться в «червоній».

Лікарні переповнені, черги із «швидких», розгортаються мобільні госпіталі ДСНС, у деяких медзакладах не вистачає кисню… Система охорони здоров’я на межі своїх можливостей. При тому, що чергова хвиля коронавірусу, за словами фахівців, ще не досягла свого піку.

Вакцинація – найдієвіший метод захисту від COVID-19. Моршин – яскравий цьому приклад! Тут вакциновано майже 75% мешканців. Влітку в містечку зовсім не було хворих на коронавірус, а зараз там реєструють поодинокі випадки, хворіють переважно невакциновані люди. Жодна людина не перебуває у лікарні з COVID-19!

Сьогодні Володимир Зеленський поставив завдання – наростити темпи вакцинації до 300 тис. щеплень на добу. Наразі вакциновано понад 17 млн осіб, але цього недостатньо для вироблення колективного імунітету. Вакцини в країні достатньо!

Адреси центрів вакцинації можна переглянути за посиланням

Не забуваймо про дотримання маскового режиму та соціальної дистанції!
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон