В Херсоні постачання лікарень киснем відбувається в ручному режимі

херсон, лікарні, кисень
Про це в ефірі одного зі столичних телеканалів сповістив віце мер Херсона Роман Головня.

Його заява збіглася із сенсаційною новиною від голови Комітету з питань здоров’я нації Михайла Радуцького про те, що причиною нестачі кисню в українських лікарнях може бути диверсія. І за словами Радуцького, тепер СБУ разом іншими силовими структурами перевіряють цю версію. Бо невідомо чому якраз на прогнозований пік епідемії припала зупинка на технічну профілактику двох найпотужніших приватних заводів, які виробляють кисень. Глава Комітету понарікав, мовляв, уряд просив підприємства відтермінувати профілактику. Але на підприємствах не погодилися.

Тож кисень, за словами іншого високопосадовця, - міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка - стали змушено купувати в Польщі. Тим часом проблеми з постачанням його довелося вирішувати в регіонах. Саме про це і говорив столичним тележурналістам Роман Головня:

Безпосередньо у місті заповненість ліжко-місць – 95%. У районних лікарнях у радіусі 20 кілометрів від міста – 75-80%. Щодо кисню проблема досить складна, як і по всій Україні. Але на сьогодні ми забезпечуємо ці постачання в ручному режимі, безпосередньо домовляємося вже із заводами-виробниками, тому що ліцензовані постачальники, які були визначені ще за минулих хвиль [епідемії], фактично не виконують своїх зобов'язань за контрактом, не можуть поставити необхідні обсяги кисню. Кисень є, і справді ми щодня поповнюємо запас, у нас є невеликі резервні місткості, і при нагоді ми цей кисень намагаємось накопичити.

Фактично ми домовляємося: я прямо телефоную постачальникам, на заводи-виробники та регулюю цей процес, контактую щодня по кілька разів із кожною лікарнею – не лише з міськими, а й з прилеглими, бо ми госпіталізуємо наших містян до цих лікарень та намагаємося, щоб лікарня не залишилася без кисню.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон