На Херсонщині розгорнули мобільний госпіталь ДСНС

Херсонщина, ДСНС, госпіталь
Вже з 30 жовтня у Каховці на Херсонщині запрацює мобільний госпіталь ДСНС для лікування хворих на COVID-19, який 25 жовтня доправила колона техніки рятувальників.

Із ходом його розгортання та подальшими принципами роботи вчора, 27 жовтня ознайомилися заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко, його перший заступник – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський, новопризначений голова Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута, народні депутати України Давид Арахамія та Володимир Іванов.


«Херсонщина одна із перших зайшла в нову хвилю коронавірусу. Останні тижні ситуація тут досить складна, тому Кабінет Міністрів спільно з Офісом Президента прийняв рішення відправити на Херсонщину мобільний госпіталь. Наразі роботи по його встановленню завершуються, тому вже завтра-післязавтра госпіталь почне приймати хворих на ковід», – повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Мобільний госпіталь ДСНС розгорнули на спеціально підготовленому майданчику Каховської центральної міської лікарні ім. родини Панкеєвих. Він складається з 35 наметів та модулів, з яких 24 – палати для пацієнтів та блок інтенсивної терапії. Він автономний, забезпечений електрогенераторами, тепловими гарматами та баштами освітлення.

«Плюс 120 ліжко-місць, з яких кожне обладнане індивідуальним кисневим концентратором. Рік тому такого не було ні в одній лікарні, а завдяки Президенту та Уряду стало можливим в польових умовах. Мобільний госпіталь розвантажить переповнені «ковідні» лікарні та дозволить врятувати не одне життя. Це велика допомога Херсонщині від держави!», – акцентував голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон