На Херсонщині родичів 15-річного водія, який спровокував смертельну ДТП, притягнуть до відповідальності

херсон, аварія, кримінал
У Херсонській області позашляховик, за кермом якого був 15-річний підліток, злетів з дороги і врізався в дерево. З 6 хлопців, які були в машині, на місті загинули 4. Ще двох 17-літніх хлопців з травмами забрала "швидка".

У мережі з'явилося останнє відео, яке знімали самі хлопці перед аварією і виклали в соцмережі. У салоні позашляховика — шість друзів. За кермом 15-літній підліток. На спідометрі швидкість в 140 кілометрів на годину.

Позашляховик злітає з дороги і вганяється в дерево. Удар такої сили, що автомобіль розриває на шматки. Водій і троє друзів гинуть на місті. Майже всі хлопці з одного села Велика Олександрівка. «За кермом автомобіля знаходився 15-річний підліток. Водій і пасажири, яким 15, 20 і 21 рік загинули на місці ДТП», - розповіли в місцевій поліції.

Двоє 17-річних юнаків вижили. Один з них з травмами середнього ступеня тяжкості в лікарні Великої Олександрівки.

"Він зовсім нічого не пам'ятає, він пам'ятає тільки вихід з дому, як він пішов гуляти", - розповідає мама юнака.

Цьому хлопцю повезло, кажуть лікарі, у нього тільки рвані рани. А ось другий потерпілий - в реанімації.

Всі хлопці були з небідних сімей. Позашляховик належав дядьку одного з них. Незважаючи на 15-річний вік, його часто бачили за кермом цієї машини. «Умів і добре керував машиною. Весь час проводилися бесіди з дітьми, без дозволу дорослих, без прав не можна за руль сідати», - переконує директор школи, де навчався загиблий.

Не на камеру люди розповідають, цього вечора юнаки відзначали день народження одного з них. «Був у друга день народження, то вони випили і поїхали кататися», - розповідають знайомі хлопця.

Звідки неповнолітні взяли алкоголь, чому мчали вночі по трасі і де були їх батьки, селяни губляться в здогадах.

Усіх чотирьох хлопців поховали 25 жовтня. Поліція з'ясовує, яким чином за кермом автомобіля виявився неповнолітній.

"Так хочеться, щоб кожен дорослий думав, перш ніж робити, і зрозумів: ваш син або дочка, племінник або племінниця виростуть і обов'язково навчаться водити, отримають посвідчення і будуть водіями. Якщо самі цього захочуть. Але до цього часу ваша відповідальність - оберігати їх від необдуманих вчинків. А ще, слідкувати за своїм авто - джерелом підвищеної небезпеки", - говорить заступник начальника Патрульної поліції.

За матеріалами сайту Херсонські Факти
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон