В Херсоні запрошують допомогти людям, які засуджені до покарань

херсон, допомога, пробація
Волонтерство у пробації - це допомога людям, які засуджені до покарань, не пов’язаних із позбавлення волі.

На Херсонщині працює 22 районних підрозділи філії Державного Управління «Центр пробації», вони запрошують волонтерів до співпраці.

Волонтерська допомога разом із зусиллями співробітників пробації сприяє зміні світогляду, способу життя, нормальному поверненню засуджених у суспільство та може запобігати повторному злочину.

Волонтером може бути кожен, хто досягнув віку 18 років.

Що роблять волонтери?

У першу чергу, важливе спілкування з підопічними на повсякденні та особисті теми, волонтер може ділитися своїм знаннями в різних сферах життя, розповідати, як боротися з гнівом, керувати своїми емоціями. Такі бесіди дуже важливі для реабілітації людей.

Освітні заходи є також важливими для клієнтів пробації – це може стати гарним інструментом для їх соціалізації. Чимало колишніх правопорушників не мають навіть середньої освіти, тож допомога з засвоєнням певних навичок покращить їх шанси знайти роботу.

Також волонтерська допомога може бути в пошуку вакансій, роботи, написанні резюме та інше.

Для того, щоб стати волонтером, потрібно обрати районний підрозділ «Центру пробації», зателефонувати та запропонувати допомогу.

Адреси та контакти Херсонських районних центрів можна знайти на Волонтерській платформі за посиланням: https://bit.ly/2Z721Tz

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон