Херсонських нардепів зможуть притягати до відповідальності за невиконані обіцянки

Херсонщина, нардепи
Таке може статися не лише обранців, які у Верховній Раді представляють інтереси Херсонської області. А й усіх народних депутатів. Відповідну петицію Президенту зареєстрував Юрій Малимоненко ще 24 вересня 2021 року.

Чоловік пропонує внести зміни до Кримінального кодексу України, що передбачають окремий склад злочину - притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів України за недотримання передвиборчих обіцянок.

«По факту те, чим займаються депутати по відношенню до виборців, є шахрайство. Так як депутати вводять в оману людей, які їм вірять та голосують за обіцянки діяти в інтересах виборців» - йдеться у петиції.

У тексті не пропонується запровадження окремої статті у Кримінальному кодексі. А якщо карати за шахрайство, то наразі це стаття 190 КК України. А максимальне покарання передбачається у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Аби петицію розглянув Гарант, вона має зібрати 25 тисяч підписів. Наразі зазначену ініціативу підтримало 1880 осіб. Проголосувати за петицію можна буде ще протягом 63 днів.

Сергій ГЕОРГІЄВ


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон