Херсонська акторка отримала першість на конкурсі професійних читців

Херсон, конкурс, Липа
Актриса Херсонського обласного театру ляльок Валерія Липа отримала гран-прі на 25-му Всеукраїнському конкурсі професійних читців імені Лесі Українки.

На Всеукраїнському конкурсі професійних читців Валерія Липа декламувала монолог Міріам з поеми Лесі Українки "Одержима". Саме він, розказує переможниця конкурсу і володарка Гран-Прі, вразив усіх членів журі.

"Під час нагородження голова журі сказав, що одноголосно п’ять членів журі обрали переможця на Гран-Прі. Він сказав, що ця учасниця забрала серце журі", - каже Валерія.

Цей твір емоційно складний, розказує Валерія.

"Спочатку треба зрозуміти, що хотіла сказати авторка. Водночас зрозуміти, що хотіла сказати я цим твором. Я гадаю, мені вдалося. Перше, що нам сказав народний артист України Тарас Жирко, так це, щоб було менше страждання. Це була сильна за духом і натурою людина. І тому мій вибір пав на монолог Міріам з поеми "Одержима", - говорить Валерія.


Всеукраїнський конкурс професійних читців, розказує Валерія, проходив у Луцьку. Конкурсанти – 19 молодих акторів та студенти вищих навчальних закладів культури та мистецтв. За умовами, учасники першого дня читали поезії й прозу Лесі Українки. Наступного – твори українських письменників. За словами Валерії, це дуже важливий конкурс був для неї. Вона їхала, щоб впевнитися, чи дійсно може переконати словом і чи я достойна доносити слово до глядача.

Валерія третій рік працює в академічному обласному театрі ляльок. У мистецьких конкурсах дівчина бере участь не вперше. Чимало було призових місць, втім конкурс такого рівня вперше та одразу Гран-Прі.

"Заслужений діяч, актор Юрій Чеков мене запитав за лаштунками: "А ти сподівалася?" Я: "А хто не сподівається, хто не вірить у себе? Якщо не віриш у себе, то навіщо починати все робити". Віриш ти, вірить глядач, вірять люди", - говорить Валерія.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон