Заповідник на Херсонщині чекає на овочеві подарунки

Херсонщина, заповідник, овочі
Інформація про те, що селяни викидають кавуни й овочі, які не можуть продати, зачепила за живе працівників заповідника Асканія-Нова на Херсонщині. Виявляється, вони за таку продукцію готові платити, але не можуть її купити!

- Після збирання врожаю заповіднику в дарунок дісталося близько двох тонн зерна та капусти. Зазвичай, такі презенти у багажниках своїх машин птроху привозять туристи, котрі прибувають до Асканії-Нова на екскурсії. Але для годівлі тварин треба набагато більше, і з цим проблема, — каже виконувач обов’язків директора заповідника Віктор Гавриленко.

У нас кілька разів зривалися тендер на купівлю зерна та овочів загальною вартістю понад 860 тисяч гривень – то не було заявок, то пакети документів учасники торгів оформляли з помилками. З великими труднощами вони відбулися, але досі «зависли в повітрі» торги на купівлю звичайного буряка, за який ми готові перерахувати 116 тисяч гривень.

Дуже шкодують у заповіднику й за кавунами, котрі марно псуються на полях через відсутність покупців. Адже баштанними, навіть перестиглими, із задоволенням тут ласують коні Пржевальського, кулани, шетландські поні. Заповідник навіть готовий виділити свій транспорт, аби самостійно вивезти кавуни, на які не знайшлося покупців, та ніхто чомусь не пропонує. Невже восторжествує правило: «Нехай згниє, але нікому не віддам», - дивується Віктор Гавриленко.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон