У Херсоні хочуть поновити плату за парковку й переглянути тариф

херсон, парковка, тарифи
У Херсонській міськраді не задоволені тим, як комунальне підприємство "Сервіс- Центр" організувало збір коштів за місця для паркування та експлуатувало автостоянки в місті.

У мерії хочуть переглянути тариф за стоянку й зробити регулярним збір коштів.

З цього приводу зібралася нарада щодо підвищення ефективності роботи міських парковок. Обговорювали проблему заступниця міського голови Оксана Рукавішнікова, в.о. заступника міської ради Юрій Стельмашенко та начальниця управління аудиту та контролю Тетяна Кузенкіна.

Проаналізувавши роботу КП "Сервіс- Центр," на нараді дійшли висновку, що через погану організацію роботи підприємства міський бюджет упродовж трьох років втратив значну суму доходів. Підприємство недоотримувало кошти, адже міські автостоянки за незначну плату передані в користування іншим суб’єктам господарювання.

До вартості послуг, які надавались підприємством, не включено збір за паркування транспортних засобів. За 40- ма угодами, що були укладені підприємством, занижена площа майданчиків та кількість місць паркування, внаслідок чого занижена вартість послуг та недоотримано збір за паркування транспортних засобів.

Тож на нараді вирішили у терміновому порядку:

  • внести зміни до Положення про організацію паркування транспортних засобів з урахуванням чинного законодавства у зазначеній сфері;
  • провести інвентаризацію майданчиків для паркування, що перебувають на балансі підприємства, скласти перелік тих, що потребують визначення як службові та подати на затвердження виконавчому комітету;
  • розрахувати та затвердити на виконавчому комітеті тарифи на послуги, що надаються КП “Сервіс Центр”, у складі яких передбачити збір на паркування;
  • провести конкурс на визначення операторів паркувальних майданчиків.

Нині на баланс комунальному підприємству передано частину вулично-дорожньої мережі міста:
  • 305 майданчиків для паркування
  • 2610 транспортних засобів,
  • у тому числі 38 майданчиків, що визначені, як спеціальні земельні ділянки для провадження діяльності із забезпечення паркування,
  • 267 майданчиків – службових парковок,
  • 5 земельних ділянок під розміщення автостоянок (загальною площею 9 608 м/кв).
Навряд чи херсонські водії сприймуть добре такі ініціативи з мерії. Тим більше, що у місті існує серйозна проблема з малою кількістю паркомісць. Через це пішохідні зони центру міста перетворилися на автостоянки, а про будівництво паркінгів, як у всіх цивілізованих країнах, не йдеться взагалі.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон