Науковці ХДУ допомагають оцифровувати Херсонську область

ХДУ, оцифровування, науковці
На Херсонщині триває реалізація пілотного проєкту «ГІС-портал Херсонської області», де відображена наочна і перспективна інформація щодо розвитку територіальних громад. Це особливо актуально після впровадження адміністративно-територіальної реформи, у результаті якої в Херсонській області створено 5 районів та 49 територіальних громад.

Активну участь у наповненні цифрових шарів проєкту беруть участь проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи ХДУ, професорка Дар’я Мальчикова, представники факультету біології, географії і екології – декан факультету, професор Ігор Пилипенко, викладачка Ганна Нападовська та аспірантка Людмила Лозова. Вони виконують роботу з рецензування первинної інформації, якої сьогодні бракує для прийняття зважених управлінських рішень, створення інвестиційних пропозицій, планування майбутньої стратегії розвитку громади.

Частина інформації у рамках проєкту була отримана безпосередньо від громад, частина зібрана з профільних департаментів обласної адміністрації, частина – результат експедицій науковців у громади. Зокрема, фахівці нашого університету створюють та рецензують шари, присвячені соціально-економічному розвитку кожної громади та області в цілому. Учасники проєкту переконані, що в перспективі отримані результати допоможуть ліквідувати брак необхідної інформації, будуть корисними для інвесторів, туристів, депутатів всіх рівнів, управлінців.

Зазначимо, що Херсонський державний університет уже має досвід співпраці з Товариством дослідників України, яке на сьогодні є активним учасником процесів децентралізації в Україні.

Проєкт по створенню ГІС-порталу Херсонської області є пілотним і наразі не має аналогів в інших областях України. Реалізовується на основі підписаного Меморандуму між Херсонською обласною державною організацією та Товариством дослідників України.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон