На митниці Херсонщини кінологічне поповнення

Херсонщина, вівчарка, поповнення
У кінологічній службі митниці у Херсонській області, Автономній Республіці Крим і м. Севастополь поповнення – бельгійська вівчарка (малінуа) Хазар. Тепер тут працюють дві кінологічних команди.

Кінолог Влад Савельєв тренує Хазара протягом 6 місяців. Також пес місяць проходив спеціальний курс у департаменті спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Державної митної служби України. Зараз у Хазара є сертифікат з пошуку наркотичних засобів та психотропних речовин, говорить Влад Савельєв.

"Йому зараз 15 місяців. Це - дуже молодий собака. Бельгійська вівчарка популярна не тільки у нашій країні, але і закордоном, особливо серед правоохоронних органів, інших державних установ. Ці собаки мають гострий розум, міцне здоров`я, вони віддані своєму хазяїну, кмітливі та мають прагнення до роботи", - каже Влад Савельєв.

Кінолог Влад Савельєв у парі з Хазаром працюють на кордоні, щоб запобігти порушенням митного законодавства. Є на митниці й вівчарка Марго. З нею три роки працює Андрій Виноградчий. Сам чоловік на цій службі понад 20 років. За словами чоловіка, спеціалізація Марго – пошук наркотичних засобів та психотропних речовин. На цей момент вона знає і шукає 11 запахів різних наркотичних речовин.


Завдяки спільній роботі Андрія Виноградчого та вівчарки Марго цьогоріч знайшли майже 20 кілограмів канабісу, розповів виконувач обов`язків начальника управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Геннадій Клеймьонов.

"Цей випадок був у лютому цього року. На КПВВ Каланчак з материкової частини України у напрямку Криму заїхав транспортний засіб особистого користування. За результатами аналізу ризиків автівку скерували на поглиблену перевірку, до якої було залучено оглядових собак митниці та прикордонників. У бензобаці автівки службові собаки виявили 46 пакунків із речовиною зеленого кольору, яка за результатами експертизи виявилася канабісом", - розповів Геннадій Клеймьонов.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон