На Херсонщині заклади охорони здоров'я отримали необхідне обладнання

Херсонщина, облрада, обладнання
Сьогодні, 13 жовтня на позачерговій сесії Херсонської обласної ради депутати ухвалили рішення передати закладам охорони здоров’я області 46 кисневих концентраторів загальною агальна вартістю більше 1,7 млн грн., - повідомив голова облради Олександр Самойленко.

Відзначимо, що згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Херсонській області з 15 жовтня запроваджується «червоний» рівень епідемічної небезпеки.Наразі епідситуація на Херсонщині стрімко погіршується.

До того ж за останню добу зафіксовано 678 лабораторно підтверджених випадків COVID – 19, тоді як за попередню добу виявлено 349 випадків.

Разом з тим, на 13 жовтня на лікуванні перебуває 1046 хворих з підтвердженим COVID-19, з них 804 людини отримує централізовано кисень, що становить – 76,9 %. Тому передача 46 кисневих концентраторів дасть змогу забезпечити заклади охорони здоров’я необхідним киснем для лікування хворих на COVID – 19.

Стосовно забезпеченості киснем також додамо, що наразі області надано субвенцію з державного бюджету в сумі 24,6 млн грн на здійснення підтримки закладів та заходів у системі охорони здоров’я, зокрема на придбання та встановлення кисневих концентраторів.

Які саме заклади охорони здоров’я Херсонсбкої області отримають кисневі концентратори дивіться тут.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон