На Херсонщині пройшов масштабний форум спрямований на розвиток місцевого самоврядування

Херсонщина, розвиток, громади
Одразу два масштабні заходи відбулися минулої суботи, 9 жовтня, на Херсонщині. Новій Каховці пройшов форум представників місцевих громад, у рамках якого, зокрема, обговорили стратегію, спрямовану на забезпечення ефективної роботи місцевого самоврядування і сталого розвитку громад. Ще один захід - форум обласної організації політичної партії «Слуга Народу».

Серед присутніх на зібраннях - члени уряду: Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода, а також народний депутат України Олександр Корнієнко, керівники обласної влади, голови територіальних громад, представники бізнесу та неурядових організацій.

Долучився до заходів і депутат Херсонської обласної ради, голова ГС «Асоціація об’єднання водокористувачів» Володимир Хвостов. На його думку, нині як ніколи помітна ефективна взаємодія всіх рівнів влади: «На Форумі представників місцевих громад говорили про напрацювання спільної позиції щодо розвитку місцевого самоврядування.

Останнім часом бачимо, як змінюється система взаємодії всіх рівнів влади. Встановлюємо горизонтальні зв’язки між центром, областю, районами та громадами. І приємно, що всі кроки - правильні, працюємо в синергії. Як голова правління «Асоціації об’єднання водокористувачів», відчуваю цю взаємодію. Один із прикладів її результативності – підтримка у першому читанні важливого для нас законопроєкту 5202-д про ОВК», - написав у Фейсбуці Володимир Хвостов.


Від аграрної спільноти області він звернувся до представників влади щодо питання реєстрації земель, акцентував увагу на тому, що було би доцільним підпорядкувати Держводагентство Міністерству агрополітики. Також подякував керівникові Мінагро Роману Лещенку за підтримку у багатьох актуальних питаннях агросектору.

Щодо Форуму обласної організації партії «Слуга Народу», то Володимир Хвостов оцінив його як продуктивну зустріч однодумців та реформаторів. На Форумі презентували стратегію розвитку партії «Слуга Народу», йшлося про системну підтримку центральних ініціатив по лінії Президент – Кабмін – ВР на місцевому рівні.

«Монобільшість – Херсонської обласної організації підбила підсумки роботи Партії за 2 роки, досягнення та сформувала плани на майбутнє. Підіймалося багато тем – від програми «Велике будівництво», економіки, децентралізації та інвестицій, аграрної політики, медицини, освіти до партійного будівництва. Роботи багато. Працюємо далі!», - підсумував Володимир ХВОСТОВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон