На Херсонщині палять стерню

Херсонщина, старня, палії
Порушники заборони на паління стерні на Херсонщині чхати хотіли на попередження про небезпеку паління стерні та підвищення штрафів за такий екологічний злочин

Вони як пускали «червоного півня», так і пускають, і не бояться робити це серед білого дня. У чому й переконався автор цих рядків не далі, як учора, 8 жовтня. Близько четвертої години вечора на території Новотроїцької громади помітив у полі двох невідомих, котрі на скошеному полі згрібали солому у валки, а по тому діловито її підпалювали. На момент нашої зустрічі тут було вже чотири загоряння, які ще й сильний вітер роздмухував!

Коли підійшов до паліїв (вони виявилися подружжям одноосібників з села Воскресенка), ті й не подумали припиняти свою «роботу». А у відповідь на зауваження, що влаштовувати підпали заборонено, і це загрожує великою пожежею, жінка показала на ще кілька димів, які піднімалися над обрієм – мовляв, якщо інші палять, чому нам не можна?

А й справді палять, оскільки попередження наші люди ігнорують, а розуміють тільки, коли їх потягнуть до суду та «вдарять по кишені» чималими штрафами. Тож пожежним та поліцейським у громаді справді варто було влаштувати кілька рейдів, та притягти винуватців підпалів до відповідальності. У тому числі й чоловіка та жінку з Воскресенки, котрих автор цих рядків «спіймав на гарячому». Обличчя паліїв та місце злочину на знімку розібрати можна чудово – тепер слово за правоохоронцями.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Фото автора.

На знімку: палії «за роботою» у полі біля села Воскресенки.

Новий день
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон