У Херсоні створюють новий мурал

Херсон, мурал, бібліотека
Цього разу на будівлі Херсонської бібліотеки №3 почали робити мурал. Ініціаторами цього проєкту став волонтерський рух "Будуємо Україну разом" та сама книгозбірня.

Володимир Рагульський впорядкував ескіз муралу, частину малюнків зробив сам, частину зробила херсонська молодь: "Я називаю його "Мрійник", тому що у нас тут є центральний персонаж. Він мріє і це його фантазії. Є щось від коміксу, є щось декоративне. Тому він такий різний, як мрії, як думки людини", - каже Рагульський.

Автор ескізу додає, що мурал має певний філософський зміст: "Там є ідея, собака Павлович або Діоген, звісно ж сам Діоген, є три музи і є Фенікс. Образів багато і вони можуть як скластися у щось одне, так і не скластися – так і бути просто розрізненими образами. Але так чи інакше це все про думки, все це про ідеї, про відродження якесь навіть".


Мурал роблять за грантові кошти. Так само, як і молодіжний простір, вхід до якого і облаштовують зараз у вигляді муралу. У майбутньому молодіжному просторі з вересня почалися ремонтні роботи. Зараз тут встановлюють гіпсокартон, потім проведуть декоративний ремонт і облаштують молодіжний простір, який має відкритися у грудні, - сказала регіональна представниця "Будуємо Україну разом" Анна Свинаренко.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон