На Херсонщині розпочався сезон міграції перелітних птахів

Херсонщина, птахи, міграція
Наразі в межах біосферного заповідника «Асканія-Нова» на перепочинок зупинилися 7608 журавлів та 7000 огирів, - нагадав голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко:

- Херсонські аграрії мають вести свою господарську діяльність так, аби не нашкодити навколишньому середовищу, флорі і фауні нашого краю!

Аби не повторити ситуацію з масовою загибеллю птиці, що сталася навесні, в понеділок, 11 жовтня, відбудеться Zoom-конференція з Комітетом Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування. У рамках якої плануємо обговорити заходи щодо захисту рослин, які б не загрожували життю птахів.

За результатами Zoom-конференція разом з Наталья Клим Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведемо спільну нараду з залученням місцевих аграріїв, керівників ТГ, директора біосферного заповідника Віктора Гавриленка, прокуратури та нацполіції.

Нагадаю: в радіусі 40 км від «Асканія-Нова» використання бродіфакуму заборонено!
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон