Олександр Самойленко підтримав на Херсонщині всеукраїнський проєкт "Зелена країна"

Самойленко, проєкт, зелена країна
22 ялівця козацьких та 20 туй східних висадили сьогодні на набережній в Олешках в рамках всеукраїнського проєкту «Зелена країна».

Акцію підтримав голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко, а забезпечила її реалізацію Тетяна Касіч – керівник Херсонського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Будуються дороги, розвивається інфраструктура, культурні заклади, об’єкти соціальної інфраструктури, але важливо зосереджувати увагу й на збереженні екології. На жаль, пожежі та вирубки лісу призвели до того, що ми втратили великі території лісів. Ця ініціатива Президента України дуже важлива – відновити хоча б 1 млн гектарів. Тому сьогодні ми заклали старт озелененню на Херсонщині. Це лише початок!», – зазначив Олександр Самойленко.

Нагадаємо, що в рамках програми Президента України «Зелена країна» за 3 роки планується висадити 1 мільярд нових дерев, за 10 років – збільшити площу лісів на 1 мільйон гектарів.

Наразі в Україні в рамках проєкту вже висаджено 3 455 276 саджанців, а на Херсонщині – 1200 дерев.

Стежте за озелененням нашої країни на сайті (https://zelenakraina.gov.ua/)!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон