У Херсоні розпочали вакцинацію від грипа

Херсон, грип, вакцина
У приватних медичних кабінетах Херсона з’явилися перші партії вакцини від грипу, ефективні від усіх чотирьох його штамів, які очікують нинішньої осені.

З’явилися вакцини саме вчасно: адже за нинішній тиждень, порівняно з тижнем минулим, кількість звернень до сімейних лікарів із випадками ГРВІ (включно з підозрою на коронавірус) у краї зросла на 6,6 відсотків – до 5840 випадків. Далі, вочевидь, буде більше, оскільки епідемію грипу очікують наприкінці листопада – на початку лютого.

Втім, у херсонців виникає питання: можливо, задля економії часу варто щепитися від коронавірусу та грипу одночасно, і організувати це безпосередньо у пунктах вакцинації від ковіду?

Але з цим не все так просто: керівник епідеміологічного відділу держустанови «Лабораторний центр Херсонщини» Наталія Єрємєєва каже, що між вакцинацією від коронавірусу та вакцинацією від грипу, аби препарат подіяв ефективно,повинно минути 14 днів.

Тож для тих, хто хоче надійно убезпечитися від хвороби, додаткового походу на щеплення не минути.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон