На Херсонщині зариблюють Дніпро

Херсонщина, риба, Дніпро
Вчора,7 жовтня відбувся черговий етап зариблення пониззя Дніпра в районі затону «Нібулон» м. Гола Пристань - до водойми випустили близько 140 тисяч екземплярів цінних видів риби. Це короп, білий та строкатий толстолоб, білий амур. Зарибок вирощений за рахунок державних коштів ДУ «Херсонський виробничо-експериментальний завод по розведенню молоді частикових риб».


За процесом зариблення особисто спостерігав голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко: «Сподіваюсь, що ті люди, які полюбляють риболовлю, відноситимуться з повагою до таких заходів, аби їх проведення дало реальні результати у відновленні екосистеми річки, адже від цього залежить якість життя мешканців Херсонщини і те, що ми залишимо нашим дітям», – зазначив він.

Сьогодні держава, як ніколи, працює над відновленням водних біоресурсів. За словами директора ДУ «Херсонський виробничо-експериментальний завод по розведенню молоді частикових риб» Юрія Ковальова, у цьому році підприємство має виростити та випустити до водойм більше 13 млн осіб: «Завдяки стабільному фінансуванню від держави ми плануємо завершити роботу до середини листопада. І навіть перевиконати затверджений план з вирощування та випуску малька рослиноїдних видів риб та коропа з метою підтримання біологічного різноманіття різновікових груп молоді та дотримання екологічних стандартів щодо біологічної меліорації в зв’язку з потенційним зростання водоростей та заростанням водойм нашої області», – наголосив Юрій Ковальов.

Відзначимо, товстолоб і білий амур є природними біомеліораторами, які очищають водойми від зайвого фітопланктону та надлишку рослинності, зменшуючи цвітіння води і заростання акваторії. Контроль за процесом зариблення та охорону місць вселення водних біоресурсів здійснювали спеціалісти Управління Державного агентства рибного господарства у Херсонській області, Державної екологічної інспекції у Херсонській області та рибоохоронного патруля.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон