На Херсонщині оголосили війну проти гризунів

херсон, гризуни, боротьба
Кожного року на території району спостерігається зростання чисельності гризунів через сприятливі для них погодні умови.

Вони заселяють зерносховища, продовольчі склади, різні господарські приміщення, поля та городи. Тому зараз на території району продовжується робота по виявленню та знешкодженню гризунів.

Згідно з заходами щодо забезпечення боротьби по знешкодженню мишоподібних гризунів на території Генічеського району, з 08-16 жовтня 2021 року буде проходити «Дієвий тиждень боротьби з гризунами». Інформує Генічеська районна державна адміністрація.

Він полягає у застосуванні сільгоспвиробниками району одночасних ефективних системних заходів з дератизації сільськогосподарських угідь та складських приміщень, із залученням виробників засобів боротьби з гризунами.

Як і решта представників тваринного світу, мишоподібні гризуни відіграють важливу роль у природних екологічних системах.

Але й наносять найбільшої шкоди сільськогосподарській галузі, завдають значних збитків аграрному виробництву та є переносниками хвороб, небезпечних для людей та свійських тварин.

Природно-кліматичні умови або природні фактори сприяють регулюванню чисельності мишоподібних гризунів.

Мишоподібні гризуни з настанням холодного періоду збільшують шкодочинність.

Ранні морози та відсутність снігового покриву, ожеледиці й утворення крижаної кірки на полях, різкі зимові відлиги з таненням снігу спричиняють загибель мишоподібних гризунів.

Та, незважаючи на ці обставини, щільність і шкодочинність мишей та полівок на сільськогосподарських угіддях залишаються досить високими”.

Втрата урожаю внаслідок негативного впливу гризунів може досягати 10% від загальної кількості вирощених зернових.

Агровиробники повинні дотримуватися чинного законодавства під час проведення робіт з використанням хімічних засобів захисту рослин, зокрема вимог ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів в народному господарстві», Закону України «Про пестициди і агрохімікати», застосовуючи препарати, включені до Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон