У Херсонському державному університеті підписали важливий Меморандум

ХДУ, Меморпндум, харчування
Сьогодні, 6 жовтня у Херсонському державному університеті, навколо питання забезпечення наших дітей якісним та безпечним харчуванням, об’єдналися представники обласної та міської влади, науки, органів державного контролю, - повідомив ректор ХДУ Олександр Співаковський:

- Разом з першим заступником голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Шибаєв, в.о. начальниці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Наталья Клим, начальницею управління освіти та науки Херсонської обласної державної адміністрації Тетяною Юшко, начальницею управління освіти Херсонської міської ради Наталья Журженко ми підписали Меморандум про сприяння забезпеченню якісного, повноцінного та збалансованого харчування дітей у закладах освіти Херсонщини.


Серед підписантів також й Херсонська обласна рада в особі першого заступника голови Юрій Соболевський, який з поважних причин фізично не був присутній на заході, але цілком підтримує та обов’язково долучиться до цієї корисної справи.

Упевнені, що необхідність об’єднати зусилля всіх сторін підтримає й бізнес – постачальники харчових продуктів до садочків, шкіл, оздоровчих закладів, представники харчоблоків. Бо саме спираючись на запит суспільства і тренд на безпечне та якісне дитяче харчування науковці Херсонського державного університету - доцентка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Валентина Бурак, завідувачка кафедри біології людини та імунології Олена Гасюк розробили, а Вчена рада затвердила сертифікатну програму «Організація харчування дітей в закладах освіти відповідно до принципів системи HACCP».

Цю програму розробниці презентували учасникам заходу, наголосивши, що університет має необхідну матеріально-технічну базу – сучасні науково-дослідну лабораторію харчових технологій та молекулярно-біологічну лабораторію, що стануть майданчиками для реалізації сертифікатної програми.


До речі, дякую пані Наталії Клим, яка цілком розділяє необхідність співпраці, просвітницької роботи в питанні безпеки дитячого харчування. До університету приїхала ціла команда провідних фахівців головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Вони оглянули нашу інфраструктуру та готові долучитися до реалізації одного зі змістовних модулів сертифікатної програми, який присвячений заходам державного контролю та виконання вимог законодавства й принципів системи НАССР.

Отже, перший крок зроблено, далі проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дарья Мальчикова разом з розробницями сертифікатної програми та усіма задіяними у Меморандумі сторонами займатиметься реалізацією цього стратегічного документу. Для нас важливо бути частиною економічної, соціальної, культурної екосистеми області та міста. Ми прагнемо бути корисними як нашим здобувачам освіти, так й зовнішньому середовищу, фахівцям різних професій, які прагнуть самовдосконалення та набуття сучасних знань.

А з кулінарними витворами наших студентів та кафедри готельно-ресторанного бізнесу була можливість ознайомитися під час презентації сертифікатної програми. Гостей пригощали морквяно-гарбузовими мафінами. Створення сезонних меню з локальних херсонських продуктів для їдалень закладів освіти – це теж один зі змістовних модулів презентованої сертифікатної програми.



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон