У Херсонському державному університеті знають "смаки осені"

ХДУ, студенти, готування
Восени неймовірно ароматною і смачною є випічка з гарбуза. Різноманітні гарбузові смаколики, а особливо мафіни, надихнули й студентів-рестораторів Херсонського державного університету на створення власних кулінарних шедеврів.

Студенти ІV курсу спеціальності Готельно-ресторанна справа факультету бізнесу і права ХДУ на практичному занятті «Технологія продукції ресторанного приготування» опановували приготування гарбузово-морквяних кексів.

Заняття проходило під керівництвом старшої викладачки кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Наталії Ярошенко. А проявити свою кулінарну майстерність молодь мала змогу у лабораторії ресторанних технологій, що діє на базі факультету більше року.

Тут студенти мають змогу самостійно розробляти сезонні меню, вивчати основні технології приготування страв, норми і технологічні процеси, тренди та тенденції сучасної кулінарної сфери. І, найголовніше, закріплюють здобуті знання на практиці на міні-кухні, яка максимально наближена до професійної.

Чому саме гарбуз? Як розповіла Наталія Ярошенко, цей сезонний продукт надзвичайно корисний, містить чимало макро- та мікроелементів, вуглеводів, що сприяють нормальній життєдіяльності нашого організму та повноцінному харчуванню як для дітей, так і для дорослих.

При приготуванні страв всі студенти розподілені за процесами. Вони все роблять самостійно під пильним керівництвом викладачки. Але є дещо, що об’єднує всіх – прикрашання страви та дегустація. Це найулюбленіший момент. За словами студентів, такі заняття їм дуже імпонують. Адже це можливість попрацювати в умовах максимально наближених до професійних, розробляти нові рецепти та ділитися надбаннями.

Наприкінці заняття майбутні кулінари разом з викладачкою переходять до розгляду органолептичних показників: зовнішній вигляд, колір, смак, запах, консистенція. І, найголовніше, висновок – чи придатний продукт для харчування та чи відповідає він усім стандартам.

Пресцентр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон