Андрій Дмитрієв: Треба знайти компроміс щодо продажу об'єктів комунальної власності громади Херсона

Дмитрієв, комісія, аукциони
Під час засідання постійної комісії з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку 5 жовтня, депутати розглянули питання, яке викликало неабиякий резонанс серед херсонців.

Мова йде про перелік об’єктів комунальної власності, які теоретично можуть бути продані через аукціони. До того списку потрапили, наприклад, виставковий зал на площі Свободи, майстерні художників, приміщення, у яких розміщені офіси громадських організацій.

Після жвавого обговорення, члени комісії відклали розгляд цього питання до наступного засідання.

- До розгляду цього переліку потрібно підходити виважено. У членів комісії вже є заперечення по кільком об’єктам. Ми розуміємо, що деякими приміщеннями користуються громадські, релігійні організації. Є питання до інших орендарів. Тому влада має знайти певний компроміс між усіма зацікавленими сторонами.

Саме це члени комісії запропонували зробити виконавчим органам. Так, зараз по всій країні місцеві органи влади розпродають комунальне майно. І ми розуміємо, що кошти від їх реалізації ефективно «працюватимуть» для розвитку громади. Але сам процес реалізації має проходити більш плавно та виважено, – зазначив голова комісії Андрій Дмитрієв.

Також під час засідання була озвучена інформація щодо перевиконання бюджету громади за результатами 9 місяців. Мова йде про 109 мільйонів гривень. Але попереду – опалювальний сезон, і більшість коштів піде на оплату комунальних послуг закладам освіти, охорони здоров’я та культури. Ті кошти, що лишаться після обов’язкових платежів, будуть розподіляти на інші корисні для громади речі.

Певні зауваження озвучили до роботи нового директора коммунального перевізника «Херсонкомунтранссервіс» Олександра Коржа. Тому на наступне засідання він має надати членам комісії інформацію про фінансовий стан підприємства та фінансовий план КП на 2022 рік.

Сергій ГЕОРГІЄВ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон