Сергій Козир: Для Херсонщини забезпечення населення питною водою – це актуальна тема

Херсонщина, вода, Козир
Кандидат у народні депутати Сергій Козир, під час робочої поїздки поспілкувався на важливі теми із колективами новокаховського міського водоканалу, компанії «Енерджи Продакт» та філії Каховської ГЕС ім. П.С. Непорожнього.


- Порушили і питання реконструкції очисних споруд у Новій Каховці. Проєкт наразі вже подано на ДФРР, адже за рахунок обласного і міського бюджету його вирішити буде важко, необхідна державна підтримка.

Переконаний, цей проєкт пройде відбір і вже скоро будемо його реалізувати. До речі, торік зробили очисні споруди у м. Скадовськ, цього року робимо у м. Генічеськ. Разом із Новою Каховкою проходить відбір і місто Берислав. Тож працюємо.

Говорили і про стан водопровідних мереж, які необхідно ремонтувати не лише в Новій Каховці чи Херсоні, а по всій країні. Переконаний, підхід має бути комплексний до кожної справи.

Нагадав, що днями відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенту, під час якого розглянули питання реформування системи управління відходами та забезпечення населення питною водою. Для Херсонщини – це актуальна тема. Наразі є необхідність ухвалення загальнодержавної програми «Питна вода України» на 2022-2026 роки, оскільки здоров’я українців є пріоритетом для Президента і для мене, як його представника в області.

У межах цієї програми запланована реалізація понад 1700 інфраструктурних проєктів у регіонах , зокрема будівництво нових та реконструкція наявних об’єктів водопостачання та водовідведення. Тож скоро, поруч із «Великим будівництвом» та «Великою реставрацією», буде і програма «Велика вода».



Питання взяв на контроль. Будемо працювати!, - запевнив Сергй КОЗИР.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон