Будівля гімназії в Херсоні йде під землю

херсон, гімназія, тендер
Під будівлею гімназії №3, розташованої в мікрорайоні Корабел, протягом декількох років просідає грунт.

Сваї просто-напросто вже не в змозі утримувати конструкцію.

Цю проблему обговорювали в стінах Херсонської міської ради.

За словами начальника міського управління капітального будівництва Владислава Кондратова, деякі сваї просто «провалилися» в грунт, тому тільки на нього і впирається будівля гімназії. При цьому на різних ділянках - різна ступінь просідання.

Як зазначив заступник Херсонського міського голови Олександр Лук'яненко, якщо не вжити заходів і не зміцнити фундамент, то гімназія перейде в статус аварійної.

«Готуємося оголосити тендер. Поки що знайомимося з різними пропозиціями та технологіями для того, щоб знайти рішення», - сказав він.

В даному випадку депутати і чиновники міської ради заслухали пропозицію столичної компанії URETEK, яка спеціалізується на усуненні просідання фундаменту.

Олександр Лук'яненко виступив з пропозицією провести розрахунки для ліквідації просідань, і фахівці компанії з Києва негайно виїхали на об'єкт. Попередню роботу вони погодилися провести безкоштовно.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон