На Херсонщину побувала правнучка Івана Франка

Херсонщина, проєкт, Франко
Письменниця, музикантка та правнучка Івана Франка Олеся Франко побувала на Херсонщині. У рамках проєкту "Славетні українці" вона зустрілася із творчою молоддю у Херсоні та Скадовську.

Олеся Франко – одна з нащадків роду Івана Франка, правнучка Онуфрія, брата письменника. Сама Олеся говорить, що росла у творчому середовищі та з дитинства займалася музикою і любила писати.

"Велике щастя і водночас велика відповідальність у моєму житті бути правнучкою Франкового роду. оворять, що Тарас Шевченко – це серце України, Леся Українка – душа України, а Іван Франко – це розум нашого українського народу, тому що Іван Франко знав 14 мов. Не можна назвати галузі, якої б він не торкнувся і не працював. Він і педагог, і філософ, і економіст. Можна говорити багато про нашого великого Каменяря", - каже Олеся Франко.


Гостя з Івано-Франківщини розказала, що багато подорожує Україною. Під час своєї поїздки на Херсонщину зустрілася з волонтерами, родинами загиблих у війні на сході військових. Разом вони висадили квіти. Наталія Філенко - голова Скадовського благодійного фонду "Милосердя". Ідея належить їй. Жінка говорить, що ця зустріч була присвячена 165-річчю Івана Франка. Вона була першою та не останньою у рамках проєкту.

"З’явилася така ініціатива – створити Всеукраїнський проєкт «Славетні українці», тобто особистості, які прославили нашу Україну. Була проведена зустріч у бібліотеці, куди були запрошені жителі вулиці Івана франка, яким було цікаво побачити нашу поетесу, поспілкуватись і почути її творчість", - говорить Наталя Філенко.

Олеся Франко пише пісні. Під час своїх подорожей багато спілкується з творчою молоддю. Жінка говорить, що останнім часом сучасна українська література стрімко розвивається. Каже, кожен живе у свій час і свою епоху, і всі ці фактори впливають, творять натхнення. І так само сьогодні є поети, які мають ціну і важелі слова на високому рівні, продовжує Олеся Франко.

У Херсоні разом з волонтерами Олеся Франко побувала на Площі Свободи та вшанувала пам'ять загиблих героїв України.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон