На Херсонщині два фермера "забули" зареєструвати свою діяльність

херсон, податкова, фермери
Спеціалісти Горностаївської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі продовжують роботу щодо обстеження земельних ділянок задля встановлення фактичних посівних площ, засіяних сільськогосподарськими культурами, упередження схем ухилення від оподаткування суб’єктами господарювання аграрного сектору економіки, виявлення необлікованих найманих працівників і залучення громадян до декларування доходів.

З цією метою інспектори податкового відомства здійснили черговий виїзд до Горностаївської та Костянтинівської територіальних громад, аби проінспектувати земельні ділянки, які на момент візиту були засіяні сільськогосподарськими культурами.

Спілкуючись з аграріями, податківці роз’яснювали присутнім їх права та обов’язки, порядок проведення процедури державної реєстрації суб’єкта підприємництва, обрання системи оподаткування, оформлення найманих працівників, подання звітності, сплати податкових платежів, використання електронних сервісів ДПС, проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування тощо.

Під час заходу інспектори з’ясували, що один мешканець с. Каїри обробляв земельну ділянку без державної реєстрації як суб’єкта господарювання. До того ж здійснював він свою господарську діяльність (вирощування пшениці) на земельній ділянці площею 23 га.

Ще один мешканець на сільськогосподарських угіддях Костянтинівської ОТГ площею 12 га вирощував соняшник і також «забув» зареєструвати свою підприємницьку діяльність.

З цими громадянами інспектори провели роз’яснювальну роботу та склали протоколи за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Варто нагадати, що ст. 164 КУпАП передбачено накладання штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 17 000 грн до 34 000 грн) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон