У Херсоні професор з Польщі провів цикл занять для студентів ХДУ

професор, Польща, заняття
У Херсонському державному університеті завершилися заняття з польської мови для студентів, що провів професор кафедри неофілології Поморської Академії у Слупську (Республіка Польща) Тадеуш Осух.

Заняття проходили впродовж вересня. Зазначимо, що пан Тадеуш вже вчетверте приїжджає до нашого університету, аби навчати студентів польської мови. І така співпраця є достатньо ефективною – у ході занять молодь поглиблює знання з польської, покращує комунікативні навички й має змогу отримати важливий досвід спілкування безпосередньо з носієм мови.

29 вересня, пан Тадеуш зустрівся з ректором ХДУ Олександром Співаковським. Ректор подякував польському професору за співпрацю та висловив сподівання, що наступного року робота продовжиться. Також Олександр Співаковський вручив пану Тадеушу символічний подарунок – брендову продукцію Херсонського державного університету.

Також у зустрічі взяли участь проректорка з інноваційної, міжнародної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Наталія Кушнір та керівниця відділу міжнародних ініціатив та проєктної діяльності Євгенія Ревенко. Саме фахівці цього відділу безпосередньо опікувалися організацією занять.

У першу чергу, курс, що проводив професор кафедри неофілології Поморської Академії у Слупську (Республіка Польща) Тадеуш Осух, орієнтований на студентів, які беруть участь у програмі «Подвійний диплом» та семестровому навчанні в Поморській Академії у Слупську. Цьогоріч у ХДУ їх майже 20!

Професор Тадеуш Осух зазначив, що його головне завдання полягало в тому, аби підготувати студентів до майбутнього навчання в Поморській Академії. Він прагнув, аби їм легше було увійти в коло польського спілкування. «Звісно, місяць – це короткий термін для підготовки. Однак, в цілому я задоволений результатами, що показали студенти за цей час. І я переконаний, що у більшості з них не виникне проблем», – прокоментував викладач.

Щодня професор проводив по три пари. Для більш ефективної підготовки студентів розподілили на дві групи, відповідно до рівня володіння польською мовою – початковий та високий.

Також у рамках візиту до ХДУ професор провів круглий стіл для студентів факультету української й іноземної філології та журналістики, де вони мали змогу поспілкуватися у неформальній атмосфері й поставити питання.

Зазначимо, що Херсонський державний університет плідно співпрацює з Поморською Академією у Слупську вже багато років. Зокрема, у рамках програми «Подвійний диплом». Для наших студентів – це чудова можливість отримати паралельно два документи про здобуття вищої освіти: диплом ХДУ та диплом європейського зразка. І, звісно, відкрити для себе нові горизонти та можливості, що сприятимуть особистій капіталізації.

Пресцентр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон