На Херсонщині з початком опалювального періоду зачинятимуть садочки - немає фінансування

херсон, палення, садочки
В смт Каланчак Херсонської області під час зборів трудового колективу ясла-садка «Вишенька» обговорювалось питання про закриття садочку з початком опалювального сезону.

Свою думку, стосовно цієї ситуації, висловила пані Ольга в facebook-спільноті Каланчак forum plus.

"На цьому тижні в Каланчацькому ясла-садку № 3 «Вишенька» провели збори трудового колективу і довели до відома, що з початком опалювального сезону садочок зачиняють. Дітей по можливості розсунуть по іншим двом садочкам (кому вистачить місце), а що робити з колективом, ще не знають.

Питання – чому??? Відповідь просто геніальна – НЕМАЄ ГРОШЕЙ!!!!

Забезпечення фінансування захищених статей – заробітні плати, енергоносії і харчування – це першочергове завдання влади. Тільки тоді, коли закритті ці статті витрат можна вести мову про інше.

Так, станом на сьогодні, жодного рішення про призупинення садочку немає, однак за вікном 30 вересня. Через два тижні треба включати опалення. Грошей на придбання природного газу садочку не виділяли, тендер на закупівлю не оголошений. Це означає, що закриття садочку планувалося адміністрацією селищної ради заздалегідь.

Як ви це, шановні керівники громади, уявляєте? Ви зараз закриєте садочок в якому здобуває освіту 48 дітей, а на весні відкриєте. А хто компенсує батькам витрати на ремонти в групах? Хто поверне кошти на облаштування дитячих майданчиків? Посмію нагадати ,що все що є в садочку зроблено за батьківський кошт. Якщо будівля садочку не буде опалюватися взимку все поцвіте. Система опалення розморозиться. Якась економія не економна виходить!!!

Не розумію, як однією рукою можна закривати садочки в зв’язку з відсутністю коштів на його обігрів, а іншою облаштовувати мангальні зони в парку,закуповувати дитячі майданчики і проводити ямковий ремонт дорожнього покриття біля ДЮСШ за 49 тис.500грн. Без всього цього можна обійтися.

В себе вдома я ніколи не витрачу гроші на заміну тротуарної плитки, якщо мені не має чим платити комуналку. Що це за окозамилювання? Для кого ця гарна картинка? Давайте краще думайте про дітей, а благоустрій почекає.

Це не тільки моя думка. Майже вся батьківська спільнота нашого садочку стурбована. Ми вимагаємо терміново вирішити питання з опаленням в нашому садочку, інакше і ви дізнаєтеся силу народного гніву.

З повагою, батьки здобувачів освіти та колектив Каланчацького ясла-садка № 3 «Вишенька»".
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон