У Херсоні навчатимуть гастрономічних гідів

гід, гастрономія, ХДАУ
На радість гостям Херсона, тут незабаром з'являться нові гіди - гастрономічні.

Але перш ніж водити або ж возити екскурсії для гурманів, їм треба буде пройти півторамісячний курс навчання, підготовлений громадською спілкою "Всеукраїнська асоціація гідів" за участі Херсонського державного аграрно-економічного університету й міського управління культури.

Вивчати слухачам цього курсу є що. Адже південна кухня формувалася сторіччями з італійських, грецьких, кавказьких страв, кулінарії запорозьких козаків тощо, на основі часом доволі екзотичних продуктів. Тож майбутнім гастрогідам доведеться опанувати не тільки теорію, а й практичні заняття на базі ресторанів, де також відновлюють технології приготування старовинних страв. Інакше ніяк: адже не можна розповідати про історію й смак страв, що їх не куштував, і ніколи не готував.

Та й сучасні страви на Херсонщині також будуть для туристів відкриттями - адже навряд чи ще десь можна скуштувати юшку з наваром на печінках азовських риб-бичків, чи кулінарні шедеври з м'яса худоби зебу.

А в селі Мар'янівці Каховського району області крафтова сироварня опанувала виготовлення понад півсотні сортів сиру! Тож послуги добре навчених гастрономічних гідів (після проходження спеціальних курсів їм видаватимуть сертифікати), з чим усе це строкате різномаїття їдять, тут з часом напевне користуватимуться великим попитом.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон