Які херсонці отримують субсидії та як порахувати місячну суму виплат

херсон, субсидія, доходи
Житлова субсидія розраховується українцям окремо на опалювальний і неопалювальний періоди. У Мінсоцполітики нагадали субсидіантам, які доходи враховуються при розрахунку розміру житлової субсидії, та як підрахувати місячну суму виплат.

При повторному нарахуванні виплат субсидіантам не потрібно звертатися в органи соцзахисту. Розрахунок субсидії буде проведено органами соціального захисту населення самостійно.

У разі призначення житлової субсидії з початку опалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за серпень поточного року, а в разі призначення житлової субсидії з початку неопалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за березень поточного року.

Якщо субсидія нараховується не з початку опалювального або неопалювального періоду, то враховується розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається житлова субсидія.

При нарахуванні виплат враховуються доходи за III-IV квартали попереднього календарного року, якщо житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону; за I-II квартали поточного календарного року, якщо коли житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону; за два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії, – у разі, коли житлова субсидія призначається не з початку опалювального (неопалювального) сезону.

Знаючи дохід сім’ї, можна самостійно розрахувати розмір обов’язкового платежу й орієнтовний розмір субсидії, скориставшись формулою: Субсидія = плата за ЖКП в межах норм і нормативів – обов’язковий платіж.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон