Чому озеро на Херсонщині стає рожевим

херсон, озеро, затока
Неймовірними пейзажами славиться коса Сиваша, що розташована вздовж села Іванівка. ЇЇ ще називають Іванівським морем. Місцями соляні кристали збиваються, утворюючи справжні «сталактити». Білосніжний берег та рожеве озеро справляють незабутнє враження, перетворюючи цю частину Сивашу на один з наймальовничіших та найзагадковіших куточків України. Рожева вода тут має такі ж цілющі властивості, що і вода Лемурійського озера.

Лемурійське озеро затоки Сиваш – це унікальне і дивовижне місце, яке є багатством і прикрасою громади. Воно відоме лікувальними грязями та цілющою водою.

Озеро не тільки дуже красиве, а ще й справді цілюще. Лікувальні грязі сертифіковані в 2005 році Міністерством охорони здоров’я України та мають широкий спектр дії: активізуються всі важливі органи людини, що сприяє відновленню рівноваги внутрішнього середовища організму, мають омолоджуючий ефект.

Вода Лемурійського озера дуже збагачена різноманітними мінералами, кислотами, вуглеводами, азотистими речовинами, солями, переважно хлористого магнію і калію, йодистого натрію, бромистого магнію.

Саме ця рожева вода, взаємодіючи із грязями Сиваша, значно посилює їх якості. Грязі застосовують для профілактики та лікування захворювань органів дихання, тут лікують жіночу безплідність, функціональні порушення жовчного міхура, цукровий діабет, хронічний гастрит, виразкову хворобу шлунка і дванадцятипалої кишки, також хронічні коліти та ентероколіти, хронічні гепатити в неактивній фазі, хронічні холецистити, цистити, простатити – навіть у стадії загострення, пієлонефрити, хронічні запалення маточних придатків, захворювання нервової системи та опорно-рухового апарату, псоріаз, тощо. І в ньому, до слова, неможливо втонути через величезний вміст солі – до 300 грамів на літр. За підсумками аналізу, було підтверджено що в воді озера на 50 гр. солі більше ніж у відомому на весь світ Мертвому морі.

Вода Лемурійського озера має омолоджуючий ефект – бетакаротин перетворює її на справжній еліксир молодості. В 2010-2011 роках відбулися виставки лікувальної продукції Лемурійського озера затоки Сиваш в Німеччині та Австрії. Тепер тут лікувальну грязь використовують місцеві салони в косметичних цілях, також вона входить до програми страхової медицини Німеччини.


Особливою популярністю українське чудо природи користується серед фотографів, це ідеальне місце для фотозйомки. Влітку 2018 року на Лемурійському озері затоки Сиваш український співак Віталій Козловський зняв кліп на пісню «Літай». Спочатку планував знімати кліп на березі океану в Португалії, проте побачивши таке неймовірне місце недалеко від села Григорівка, остаточно визначився з місцем зйомки.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон