Аграрна комісія Херсонської облради підтримала звернення колективу Інституту рису

Комісія, облрада, депутати
Майже тиждень колектив ДП «Дослідне господарство інституту рису» знаходиться в постійній напрузі, і все через призначення нового директора.

Це питання викликало неабиякий резонанс, тож вже сьогодні, 23 вересня було розглянуто постійною комісією з питань сільського господарства, земельних відносин та екології Херсонської облради. Депутати розглянули колективне звернення працівників, які обурені прийнятим конкурсною комісією Національної аграрної академії наук рішенням про призначення нового керівника підприємства.


З 2015 року директором господарства працювала кaндидaт eкoнoмiчниx нaук Baлeнтина Умaнcька. Цього року термін укладеного з нею контракту закінчився. Тож, Національна академія аграрних наук України, якій підпорядковане господарство, провела конкурс на посаду директора. Серед 10-ти претендентів була й Валентина Уманська, але комісія віддала перевагу Андрію Борейку.

Відповідне рішення колектив господарства не сприйняв, більше з тим, є думка, що конкурс пройшов з порушеннями, адже новий директор, за словами людей, не є фахівцем в аграрній сфері.

Таке призначення може обернутися втратами і для підприємства, і для галузі рисівництва в цілому, вважає депутат обласної ради, заступник голови постійної аграрної комісії Володимир Хвостов: «Для працівників установи таке рішення стало шоком та викликало обурення, адже вони хочуть бачити на цій посаді Уманську.

А ще, так само, як і для рисівників Скадовщини, переможець є новою особистістю, і вони не знають, що очікує їх у майбутньому. Саме тому колектив звернувся до голови обласної ради Олександра Самойленка, щоб їх голос був почутий. Дійсно, наразі це гостре питання, адже такі кадрові зміни можуть поставити під загрозу збиральну кампанію рису. І наші аграрії втратять врожаї»

Він повідомив, що депутатська аграрна комісія одноголосно підтримала звернення трудового колективу державного підприємства: «Питання буде винесено на найближчу сесію, крім того до відповідних державних установ будуть направлені листи щодо відміни результатів конкурсного відбору та проведення нового», - резюмував Володимир ХВОСТОВ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон