Депутати Херсонської облради занепокоєні ситуацією навкого стратегічного підприємства регіону

Херсонщина, облрада, депутати
Сьогодні, 23 вересня відбулось засідання постійної комісії Херсонської обласної ради з питань сільського господарства, земельних відносин та екології за участю голови облради Олександра Самойленка.

На порядку денному роботи комісії стояло одне питання: до Херсонської обласної ради звернувся колектив ДП «Дослідне господарство Інститут рису Національної академії аграрних наук України» стосовно ситуації, яка склалася на підприємстві після зміни керівництва.

Це державне господарство підпорядковане Національній академії аграрних наук України і директор призначається на конкурсній основі. Нещодавно там відбувся конкурс на посаду директора підприємства, бо дія контракту з попереднім очільником завершилася.

За словами представників колективу, переможцем конкурсу було обрану людину, яка не є фахівцем в аграрій сфері. Крім того, є інформація, що конкурс відбувся з порушеннями. Тому працівники Інституту рису занепокоєні, оскільки це ставить під загрозу перспективи розвитку цього важливого для Херсонщини аграрного підприємства.

Представники колективу ДП «Дослідне господарство Інститут рису Національної академії аграрних наук України» звернулися до обласної ради, тому депутати зібралися, щоб розібиратися у цій ситуації на спеціальному засіданні постійної комісії з питань сільського господарства, земельних відносин та екології.

«Підприємство – стратегічне та унікальне. Таких не так багато, які спеціалізуються на вирощуванні рису, тут працюють висококваліфіковані робітники, підприємство наповнює бюджет регіону», – зазначив Олександр Самойленко. Тож, у ході засідання засідання комісії було вирішено звернутися листом до Національної академії аграрних наук з метою скасувати рішення попереднього конкурсу й оголосити новий конкурс на посаду директора підприємства.


Також Олександр Самойленко зазначив, що це питання продовольчої безпеки України і осторонь цього не повинні стояти Генеральна прокуратура України, Кабінет Міністрів України, Мінагрополітики, комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, ТСК при Верховній Раді України щодо відміни результатів конкурсного відбору на посаду директора вищезазначеного підприємства.

До вищевказаних структур від депутатів Херсонської обласної ради також будуть надіслані листи стосовно їх позиції стосовно даної ситуації.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон