Андрій Дмитрієв: Бюджет Херсонської громади має витрачатись її на розвиток

Херсон, бюджет, розвиток
Уряд України вже надіслав власне бачення бюджету країни на 2022 рік до Верховної Ради. Тому більш активно працювати над головним фінансовим документом громади почали і в Херсоні.

Це стало одним з головних питань, яке обговорювалось депутатами під час засідання постійної комісії Херсонської міської ради з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку.

За результатами 9 місяців цього року бюджет громади може отримати перевиконання у вигляді 80 мільйонів гривень. Проте вже зараз зрозуміло, що левова частка коштів піде на оплату рахунків за тепло закладам освіти, медицини та культури.

"Справа в тому, що ціна на газ зросла. Тому, наприклад, лише заклади освіти до кінця року треба буде дофінансувати на 29 мільйонів гривень. Це першочергові витрати, які ми врахували в бюджеті. Усі інші ми намагались розподілити таким чином, щоб максимально закрити потреби щодо входу в опалювальний сезон. Це попередній розгляд. Показники ще будуть розглядатись іншими профільними комісіями", – зазначив голова комісії Андрій Дмитрієв.

Також під час засідання заслуховували профільного в.о. заступника Юрія Стельмашенка, який опікується питаннями доріг і внутрішньодворових проїздів. Депутати запропонували приділити більше уваги саме ремонту внутрішньодворових проїздів і тротуарів. І вже зараз готувати відповідні проєкти, аби наступного року приступити до їх реалізації.

Ще одне питання, яке розглянули члени комісії, стосувалось сміттєпереробного заводу, який планується будувати на території очисних споруд в Комишанах. Підтримана пропозиція щодо формування статутного фонду цього підприємства.


"Якщо казати відверто, то ми вже трохи відстаємо від графіка. Ми відвели земельну ділянку, зареєстрували саме підприємство. Сьогодні ми вже маємо розпочинати роботу по проєктуванню цього об’єкта. Такий самий проєкт реалізується на Закарпатті. Але там вони вже отримали підтвердження Кабміну, що цей проєкт повністю фінансуватимуть із держбюджету.

Нам хотілося б, щоб так було би і в Херсоні. Зараз будемо прискорюватись. І подавати заявку на співфінансування з державою, щоб бюджет громади ми могли використовувати на інші потреби. Бо бюджет Херсонської громади має витрачатись на її розвиток – благоустрій, реконструкцію, будівництво", – зазначив голова бюджетної комісії Андрій ДМИТРІЄВ.

Сергій ГЕОРГІЄВ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон