Віталій Булюк привітав херсонців з Всесвітнім днем рису

Булюк, рис,  свято
Сьогодні, 20 вересня -відзначають Всесвітній день рису.Цей злак частий гість на нашому столі. А в різних країнах світу має стільки шанувальників, що навіть відзначився персональним святом, - наголосив депутат Херсонської облради Віталій Булюк:

- Херсонський край напряму причетний до цієї дати, бо в нас вирощують до половини обсягів українського рису.

А в с.Антонівка Скадовського району - в єдиному в країні дослідному господарстві Інститут рису, селекціонують сорти, адаптовані до нашого південного клімату. Тож на малопродуктивних засолених землях Причорномор'я, доклавши зусиль, херсонським аграріям вдається збирати гарні врожаї.

І хоча в останні роки доводиться урізати плантації під цією зерновою культурою, бо її вирощування ледве окупає затрати на виробництво, ми сподіваємося на кращі часи для українських аграріїв. І не лише сподіваємося, а й активно відстоюємо їх на місцях і в Парламенті.

А плов у моїй сім'ї готують тільки з херсонського рису, бо він найсмачніший і найкорисніший. Зі святом усіх причетних до вирощування рису і смачного усім, хто любить цей продукт!, - привітав Віталій БУЛЮК.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон