Народний зразковий музей історії ХДУ чекає на відвідувачів

ХДУ, музей, студенти
Традиційно з початком нового навчального року народний зразковий музей історії Херсонського державного університету відчиняє двері для гостей та всіх, кому цікава понад 100-річна історія освітнього закладу.

У музеї історії протягом року проводяться екскурсії для студентів, учнів та гостей університету. Також проводяться різноманітні виставки, конференції, цікаві зустрічі.

Керівниця музейно-архівного центру ХДУ Ірина Самсакова розповідає, що з початком нового навчального року до стін музею вже завітало чимало відвідувачів – для студентів-першокурсників проведено 10 оглядових екскурсій «Від Юр’ївського вчительського інституту до Херсонського державного університету». А для ліцеїстів 9 та 10 класів Академічного ліцею ім.О.В.Мішукова при ХДУ – 4 екскурсії «Освіта у ХДУ – крок у престижне майбутнє». Також відбулася оглядова екскурсія для гостей – учасників ТОВ «Горобець» у рамках проєкту «Повертаємо в Україну культурну спадщину».

До того ж, для студентів ІІ-V курсів проводяться тематичні екскурсії: «Ректори ХДУ», «Видатні випускники ХДУ», «Жінки в історії університету», «Науково-педагогічні династії в історії університету», «Історія розвитку науково-дослідної роботи в ХДУ» тощо.

Ірина Самсакова відмічає, що найважливішим є те, що екскурсії для студентів, крім співробітників музею, проводять і громадські екскурсоводи-студенти, серед яких найактивніша – студентка ІІІ курсу факультету української й іноземної філології та журналістики Маргарита Ліньова.

Окрім екскурсійної програми, традиційно для студентів проводяться просвітницькі заходи – до дня Гідності та Свободи «Україна. Поступ свободи»; до міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту; до Дня виведення військ з Афганістану; до Всесвітнього Дня поезії; «Мужність та біль Чорнобиля»; до дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. А також зустрічі з видатними випускниками університету різних років навчання.

Народний зразковий музей історії традиційно організовує тематичні виставки до річниці університету, до ювілеїв факультетів, «Поети та письменники – випускники ХДУ», «Вони захищали Батьківщину», «Професори – наукова гордість ХДУ», присвячені ювілярам-викладачам ХДУ тощо.

Керівниця музейно-архівного центру ХДУ Ірина Самсакова поділилася й планами, які незабаром відбудуться в освітньому закладі: «До святкування 104-ї річниці від дня заснування Херсонського державного університету у музеї плануються екскурсії, зустрічі з видатними випускниками, виставка «ХДУ – 104!», онлайн-проєкти: «Херсонський державний університет у подіях і фактах», «Почесні працівники ХДУ», «Від студента до професора», «Викладачі та випускники ХДУ – почесні громадяни Херсона», «Директори і ректори ХДУ» та інше.

Тож народний зразковий музей історії Херсонського державного університету запрошує студентів, учнів, випускників та всіх, кого цікавить історія і сьогодення нашого закладу вищої освіти й чекає на відвідувачів.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон