На Херсонщині "розправляє крила" новий вид спорту

Херсонщина, новий , спорт
Юні спортсменки пурхають у повітрі на Херсонщині - так «розправляє крила» новий для нас, але захопливо красивий вид спорту. Це повітряна акробатика на опорі (триподі), вправи з якої виконують на висоті три-п’ять метрів над землею, чи навіть вище.

Федерацію з повітряної акробатики в Україні створили тільки 2019 року, а от у Новій Каховці вперше її почала пропагувати Яна Коструліна — тренер та письменниця, котра працює у жанрі слов’янського фентезі.

Переїхавши до Нової Каховки зі Львова, Яна рік тому створила власну секцію з повітряної гімнастики у клубі «Актив». Приймає туди хлопчиків та дівчаток віком від 7 до 14 років, але вправи на висоті у спеціальному «шарфику» з стретчевої тканини, що добре розтягується, потребують наполегливості та певної сміливості.

Ще й синці та забої трапляються, тож з трьох десятків новачків після кількох занять п’ятеро відсіялося – не витримали напруги. Інші їх однолітки (чомусь тільки дівчата) вже засвоїли ази, і впевнено демонструють свою вправність перед першими глядачами. Котрі у захваті від граційних фей, що просто пурхають у повітрі.

Але це тільки початок спортивної кар’єри для них, вважає тренер Яна Коструліна. Далі буде шліфування майстерності, дедалі складніші вправи на гарній «цирковій» висоті, та виїзди на змагання. Сподіваємося, для наших дівчат вони у майбутньому стануть справжнім тріумфом.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

На фото автора: Вправи на висоті показують феї з Нової Каховки, тренер з повітряної акробатики Яна Коструліна зі своїми вихованками

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон