Найстарішу оздоровницю Херсонщини виставили на аукціон

Гопри, аукціон, продаж
Одна з найстаріших оздоровниць Херсонщини має піти «з молотка».

Як повідомляє Голос України, регіональне відділення Фонду держмайна оприлюднило оголошення про аукціон з передачі в оренду на п’ять років санаторію «Гопри». Колись він «гримів» по всій Україні — адже розташований на березі озера Соляного у місті Гола Пристань, славному своїми цілющими грязями.

Насичені заледве не всіма елементами таблиці Менделєєва, вони реально допомагають людям із хворобами шкіри, серця та опорно-рухового апарату, нирок та шлунка. Але трудовий колектив санаторію не має змоги власним коштом утримувати та оновлювати застарілу інфраструктуру закладу, що розкинувся на площі понад сім тисяч квадратних метрів. Сюди завжди їздило багато пацієнтів з інвалідністю, котрим вартість путівок повністю або частково відшкодовувала держава.

Тепер це джерело доходів «міліє» так само, як зміліло і озеро Соляне: приміром, за даними Херсонської ОДА, минулого року путівки на санаторно-курортне лікування у краї отримали тільки 245 інвалідів, тоді як потребують їх удесятеро більше — 2 526 осіб! Тож і не дивно, що працівники самотужки утримання санаторію не тягнуть, а держава його дотувати через путівки чи субвенцію не збирається.

От і виставили «Гопри» на аукціон зі стартовою ціною лише трохи більше 200 тисяч гривень. Умова єдина: зберегти медичний профіль закладу. Та не можна бути певним, що хтось такою пропозицією спокуситься. Адже вкласти в модернізацію треба мільйони, а п’ять років оренди — замалий термін, щоб «відбити» витрати.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон