Херсонський держуніверситет об'єднав дослідників на Всеукраїнській науково-практичній конференції

ХДУ, конференція, освіта
Протягом двох днів, 16-17 вересня, у Херсонському державному університеті триває Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми природничо-математичної освіти в Україні». Організаторами заходу виступили співробітники кафедри фізики та методики її навчання факультету комп’ютерних наук, фізики та математики.

Слова привітання від ректора ХДУ Олександра Співаковського висловив перший проректор Сергій Омельчук. І зазначив: «Звичайно, відкриваючи конференцію, не можна не згадати людей, які стояли у витоків формування наукового заходу. Це Валентина Шарко, яка доклала чимало зусиль для розвитку педагогічної науки та навчання фізики в закладах загальної, середньої та вищої освіти. Ми радіємо, що на теренах Херсонського державного університету сформована така потужна методична школа».

До привітань долучилася проректорка з інноваційної, міжнародної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Наталія Кушнір: «Наразі той час, коли стрімко збільшується потреба у фахівцях інженерного напряму, ІТ-галузі і багатьох інших сферах, базою яких є саме природничо-математична освіта. На цій конференції ми маємо змогу спробувати знайти шляхи, методи й підходи для того, аби підвищити якість природничо-математичної освіти в Україні».

Деканеса факультету комп’ютерних наук, фізики та математики Тетяна Гончаренко побажала учасникам вдалих доповідей та плідної продуктивної роботи.

До конференції долучилися понад 30 представників закладів вищої та загальної освіти України, з яких 11 – доктори наук. На пленарному засіданні доповідачі ознайомили присутніх з результатами досліджень пов’язаних із застосуванням методів комп’ютерного моделювання під час підготовки фахівців в галузі фізичних наук, розвитком змісту дидактичного менеджменту в реаліях нової української школи, особливостями підготовки учнів до участі у міжнародних конкурсах науково-дослідних проєктів та інших.

Подальша робота конференції проходила за секціями. У ході наукового заходу було заслухано та обговорено близько 20 доповідей, у яких висвітлювалися питання інноваційних підходів до реформування і вдосконалення змісту та технологій навчання природничо-математичних дисциплін у закладах освіти різних рівнів та проєктування освітнього процесу з природничо-математичних дисциплін у закладах освіти.

Зазначимо, що конференція триватиме у змішаному форматі. Згодом за матеріалами доповідей учасників буде видано збірник матеріалів.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон