Мозаїка літературної Херсонщини

Мозаїка літературної Херсонщини, книга, Загороднюк
Під такою назвою доцент кафедри української й слов’янської філології та журналістики Херсонського державного університету Василь Загороднюк упорядкував та видав антологію творів херсонських письменників. Свою книгу автор презентував у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

«Мозаїка літературної Херсонщини» – це тематичне і жанрове різноманіття творів херсонських письменників. Антологія зібрала роботи 44 митців слова нашого регіону.

«Ідея випустити таку книгу виникла давно. Чому саме «Мозаїка літературної Херсонщини»? Тому що я намагався у ній відобразити весь багатий літературний процес нашого регіону – тематично, жанрово і в перекладах», – розповів Василь Загороднюк.

Книга містить переклади англійською, польською, російською, болгарською, грузинською, німецькою та ромською мовами, а також переклади на українську з давньоруської, білоруської, тувинської та таджицької мов.

Василь Загороднюк зазначає, що абетковий принцип розміщення матеріалів у книзі дає змогу читачам швидко віднаходити потрібного їм автора.

«Процес відбору авторів був дуже складним. Коли я почав займатися компонуванням книги, то дійсно серед великої кількості майстрів слова треба було вибрати тих, які найбільше відповідали концепції видання. Звичайно, був присутній і суб’єктивний підхід. Десь все ж таки серед цих чотирьох десятків авторів тут зібрані найбільш плідні й продуктивні творчі сили Херсонщини», – поділився упорядник.

На презентацію книги завітали представники близько 40 шкільних та міських бібліотек. Знайти «Мозаїку літературної Херсонщини» можна і в Науковій бібліотеці Херсонського державного університету.

Василь Загороднюк упевнений, що книга стане родзинкою та справжньою знахідкою для усіх поціновувачів українського слова, особливо для вчителів, які викладають курс «Літературне краєзнавство».

Тож «Мозаїка літературної Херсонщини» йде до читачів і має потенціал збагачуватися, розширюватися та вирощувати нові письменницькі таланти.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон