Херсонський ліцей харчової промисловості оптимізують

Херсон, ліцей, оптимізація
Херсонський професійний ліцей харчової промисловості працює з 1 вересня у штатному режимі, та цього року без першокурсників. Заклад, як і деякі інші профтехучилища, підпадає під оптимізацію.

Це - один з найстаріших професійно-технічних закладів у місті. Ліцею 95 років та 100-річний ювілей він навряд чи відзначить, говорить директорка Наталія Калініченко. Попри усі намагання зберегти заклад, держзамовлення вони не отримали і змушені були повернути документи вступникам, продовжує жінка. Цього року до закладу збиралися вступити близько 70 дітей.


"На жаль, перших курсів у нас немає. Хоча кількість охочих була достатньо велика. І приймальна комісія працювала теж у звичайному режимі. І діти приходили на навчання, вступали на професії тістороб-пекар, лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу. Це такі спеціальності досить популярні. Тому я думаю, що вони б відкрились. Але держзамовлення ми не отримали, тому ми змушені були попередити родини і батьків цих дітей, щоб діти шукали інший навчальний заклад", - каже Наталія Калініченко.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон