В громадах на Херсонщині вкладають кошти у розвиток

громада, люди, капітал
У територіальних громадах Херсонщини починають потроху розуміти цінність людського капіталу і самі вкладають у його розвиток більше коштів, не чекаючи «вливань» з обласного бюджету.

Скажімо, тільки у травні цього року Новотроїцька селищна рада своїм рішенням № 412 затвердила місцеву програму «Людський капітал», згідно якої на навчання молодих медиків та педагогів, котрі потім приїдуть працювати у села громади, вподовж 2021-2024 років передбачили 387 тисяч гривень. Та вже у серпні програму скоригували іншим рішенням сесії № 706, додавши фінансування = до 454,2 тисячі гривень. Це дасть змогу підготувати для потреб громади вже не 13,а 14 медиків.

От тільки дивує той факт, що у рамках програми хочуть оплатити підготовку одного-єдиного педагога на всі чотири роки. Хоча не секрет, що педагогічні колективи у школах та гімназіях старішають, вчителі виходять на пенсію, і їм треба заздалегідь шукати заміну. Аби потім не вийшло, що один викладач фізкультури за сумісництвом читає ще й фізику та астрономію, а вчитель англійської, приміром, «за сумісництвом» викладає ще й хімію та біологію – із відповідною якістю знань учнів. Тож і на підготовці педагогів у глибинці економити вочевидь не варто.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон