Парламент прийняв важливий для аграріїв Херсонщини законопроект

Верховна Рада, закон, аграрії
З третьої спроби Верховною Радою прийнято важливий для аграрної спільноти законопроєкт №5202-д «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель». Перші дві спроби провалилися на минулій сесії та стосувалися законопроєкту 5202 (голосування відбулися 24 квітня та 15 липня 2021 року), що передував 5202-д.

Про те, що Верховна Рада нарешті почула українських аграріїв, та у першому читанні за основу прийняла законопроєкт «Про ОВК» на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив депутат обласної ради, голова правління ГС «Асоціація об’єднання водокористувачів» Володимир Хвостов.

«312 голосів «ЗА»! Вдячний парламентарям від Херсонщини та їх колегам-депутатам за консолідовану позицію та позитивне голосування! Окрема подяка за підтримку аграріїв та увагу до питання розвитку зрошення Президенту України Володимиру Зеленському, Міністру аграрної політики та продовольства Роману Лещенко, народним депутатам Миколі Сольському, Давиду Арахамія, керівництву Херсонської обласної державної адміністрації, обласної ради, Всеукраїнській Аграрній Раді, Державному агентству водних ресурсів, партії Слуга Народу, депутатам Херсонської обласної ради», - написав Володимир Хвостов.


Головне про законопроект 5202-д:

- Метою законопроєкту є збільшення площі зрошуваних земель та обсягів вирощеної с/г продукції.

- Документ містить законодавчу базу для створення неприбуткових організацій водокористувачів. Це об'єднання фермерів, які будуть здійснювати управління внутрішньогосподарськими меліоративними системами, а також за власний кошт будуть ремонтувати, модернізувати та будувати нові зрошувальні системи, самостійно встановлюватимуть графік та об’єми подачі води на зрошення, та тарифи за послуги зрошення.

- Сприятиме зниженню собівартості поливу земельних ділянок, оскільки ОВК матимуть право встановлювати тарифи на водопостачання.

«Сподіваюся, що найближчим часом наш законопроєкт буде прийнято в другому читанні», - резюмував Володимир ХВОСТОВ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон