В Херсонській області почнуть прискіпливіше стежити за вантажівками

херсон, транспорт, безпека
Посилений контроль на дорогах Херсонщини триватиме протягом вересня.

Метою цих заходів є збільшення безпеки на дорогах Херсонської області та зменшення руйнівного впливу на дорожнє покриття.

Патрульні підсилюють контроль за безпекою дорожнього руху під час перевезення небезпечних вантажів та дотриманням правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції Херсонської області.

З метою виявлення порушень навантаження на вісь і для збереження покриття доріг працівники поліції Херсонській області проводять рейди на пересувному пункті вагового та габаритного контролю, де контролюють вагу, який перевозить великовантажний транспорт по території області.

Інспектори перевірятимуть:
  • наявність дозволу на участь у дорожньому русі транспортного засобу, вагові та габаритні параметри якого перевищують нормативні та узгодження маршруту перевезення небезпечних вантажів;
  • відповідність фактичних габаритних розмірів, а також наявність розпізнавальних знаків, сигнальних щитків, проблискових маячків і тому подібне;
  • проходження обов'язкового технічного контролю;
  • дотримання водіями встановленого режиму праці і відпочинку, проходження передрейсового медичного огляду;
  • силу перевізних документів і їх належне оформлення.
У разі виявлення порушення поліцейські будуть реагувати відповідно до чинного законодавства.

При перевантаженні транспортного засобу, створюються значні незручності для руху інших транспортних засобів, ставлячи під загрозу безпеку інших учасників дорожнього руху, втрата керованісті та маневреності через перевантаження.

Водії таких машин не мають можливості своєчасно реагувати на зміну дорожньої обстановки і гальмувати в разі небезпеки. Як наслідок - розбиті дороги і небезпека для учасників дорожнього руху.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон