Херсонський держуніверситет продовжує приймати вступників з тимчасово окупованих територій

ХДУ, вступники, абітурієнти
У Херсонському державному університеті триває друга хвиля вступної кампанії для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій України.

Про основні дедлайни вступної кампанії розповіла керівниця освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» ХДУ Тетяна Казакова. Так, вступна кампанія через освітні центри триває до 24 вересня, до 20 вересня вступники можуть подати документи, до 22 вересня – скласти вступні іспити.

Тетяна Казакова зазначає, що цьогоріч університет отримав менше заяв від вступників. Це пов’язано зі збільшення кількості освітніх центрів. На сьогодні в Україні понад 200 таких центрів.

Під час другої хвилі вступу через освітні центри, абітурієнти зараховуються лише на контракту форму навчання. Однак вступникам не варто хвилюватися. Адже після зарахування університет подає інформацію до Міністерства освіти і науки України з проханням надати бюджетні місця для цієї категорії студентів. Надалі таких студентів переводять на бюджетну форму навчання.

Зазначимо, що вступники з тимчасово окупованих територій мають можливість вступити до Херсонського державного університету за спрощеною процедурою (відповідно до квоти-2 Правил прийому 2021 року). Зокрема вступники мають скласти державну підсумкову атестацію.

За детальною інформацію щодо вступу можна звернутися до освітнього центру «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» ХДУ.

Адреса: Херсон, вул. Університетська 27.

Контакти: e-mail: kazakova@ksu.ks.ua, (0552) 494375, (095) 648 30 28, (095) 592 9149, (096) 613 05 16.

Пресцентр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон