Найкращим першокурсникам Херсонського держуніверситету ректор вручив планшети

першокурсники, ХДУ, ректор
1 вересня з нагоди Дня знань та початку нового навчального року на головній площі Херсонського державного університету зібралися представники адміністративної ланки, професорсько-викладацький склад освітнього закладу, студенти та поважні гості.

Особлива увага на урочистостях була приділена першокурсникам Херсонського державного університету та учням 8-х класів Херсонського академічного ліцею ім.О.В.Мішукова Херсонської міської ради при ХДУ. Адже молодь вступила до найкращого закладу вищої освіти півдня України – Херсонського державного університету. Наш університет – це велика дружня родина, її частинкою стали й цьогорічні першокурсники.

З вітальним словом перед присутніми виступив ректор ХДУ Олександр Співаковський. Він подякував першокурсникам та ліцеїстам, що обрали Херсонський державний університет та Херсонський академічний ліцей ім.О.В.Мішукова.

«Я точно знаю, що до нас прийшли найкращі. На сьогодні 1203 особи наказом ректора зараховані до нашого університету на бакалавратуру і в магістратуру. А до родини академічного ліцею прийшли 298 ліцеїстів. Крім того, три студенти 200-бальники стали студентами нашого освітнього закладу. До нас прийшли люди, здатні формувати власну траєкторію розвитку: життєву й професійну. Люди, які тримають долю у своїх руках та завжди йдуть вперед.

Я переконаний, що ви прийшли не за папірцем, який називають дипломом про освіту, а за власною капіталізацією. Я сподіваюся, що через 10-15 років багато хто повернеться у свою рідну Alma mater і не пожалкує, що обрав Херсонський державний університет. Ми зі свого боку обіцяємо забезпечити вам високий рівень освіти та можливість бути щасливими людьми», – зазначив Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

Також ректор ХДУ представив гостей та познайомив наших першокурсників з керівним складом Херсонського державного університету – проректорами та деканами.

На свято завітали голова Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир, голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко, народний депутат України Павло Павліш, секретар Херсонської міської ради Галина Лугова, начальниця управління освіти Херсонської міської ради Наталя Журженко. А також директорка Херсонського академічного ліцею ім.О.В.Мішукова Херсонської міської ради при ХДУ Галина Бібік, директор Бериславського педагогічного коледжу ім. В.Ф.Беньковського Андрій Костюк та директорка Генічеського фахового коледжу ХДУ Галина Толубець.

За ініціативи ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського було прийнято рішення нагородити студентів-першокурсників з найвищим конкурсним балом. Так, ректор вручив 12 першокурсникам, які мають 195 балів і вище за результатами ЗНО, путівки для відпочинку у спортивно-оздоровчому таборі «Буревісник», річні абонементи на відвідування басейну.

Крім того, трьом першокурсникам, які набрали максимальні 200 балів ЗНО, вручили планшети. Це Катерина Малишенко – студентка факультету комп'ютерних наук, фізики та математики; Анжеліка Чабан – студентка факультету української й іноземної філології та журналістики, Артем Дробязко – студент факультету бізнесу і права.

У цьому році Херсонський державний університет святкуватиме 104 річницю з дня заснування. За понад вікову історію наш заклад вищої освіти очолювало 25 директорів та ректорів. У ході заходу вручили квіти очільникам останніх років:

– дочці Євгена Поліщука, який був ректором Херсонського державного педагогічного інституту ім.Н.К.Крупської з 1975 по 1986 роки, Ірині Поліщук, яка продовжує педагогічну династію та очолює кафедру філософії та соціально-гуманітарних наук ХДУ;

– очільнику нашого університету з 1996 по 2011 р. Юрію Бєляєву;

– матері Олега Мішукова, який очолював університет у 2011 році – Світлані Захаровій;

– очільнику нашого університету в період з 2012 по 2015 р., професору Олександру Ходосовцеву;

– очільнику нашого університету з 2015 по 2017 р., професору Василю Стратонову.

У Херсонському державному університеті шанують історію та пам’ять про людей, які розбудовували університет. У парковій зоні створено меморіал пам’яті до якого студенти поклали квіти від професорсько-викладацького складу та студентства.

І, звісно, яскраві концертні від студентів та ліцеїстів стали родзинкою свята. Адже навчання у нашому університеті це не тільки відвідування лекцій, семінарів, складання іспитів, заліків та плідна наукова робота, а ще й насичене творче життя. Понад 60 років у нашому університеті проходить фестиваль мистецтв «Молода хвиля». Також стало традицією проведення вокального конкурсу «Голос ХДУ». На імпровізованій сцені шаленими оплесками зустрічали молодих та талановитих студентів ХДУ. А завершився захід запальним флешмобом!

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон