На Херсонщині зібрали найбільший врожай зернових за роки незалежності держави

Херсонщина, врожай, свято
Цьогоріч на Херсонщині небувалий врожай зернових - найбільший за останні 30 років. Про це Суспільному розказала в.о. директора департаменту розвитку сільського господарства та зрошення облдержадміністрації Маргарита Степанова.

Через вологу погоду збирати зернові почали на 2 тижні пізніше, ніж зазвичай, – 24 червня. Станом на 29 серпня врожай зернових та зернобобових культур на Херсонщині 3 млн 100 тисяч тон.

"Ми ще не закінчили збирати гречку, хоча невелика площа, просо. Я вважаю, що трішки підвищиться рівень зернових, зернобобових культур. А взагалі, якщо говорити про обсяг зернових та технічних культур, то ми очікуємо ще більший обсяг валового збору, в порівнянні з минулим роком", - говорить Маргарита Степанова.


Минулого року через посуху врожай зернових на Херсонщині був 2 млн 300 тис тон зернових, зернобобових та технічних культур. Пшениці зібрали 723 тисячі тон проти цьогорічних двох мільйонів ста тисяч тон, говорить Маргарита Степанова.

За матеріалами Суспільне. Херсон.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон